Započinje katastarska izmjera za dio k.o. Voćin – poziv na javnu tribinu

Poštovani mještani Voćina, obavještavamo Vas da započinje postupak katastarske izmjere za dio k.o. Voćin. Potreba za pokretanjem nove katastarske izmjere je proizašla prvenstveno zbog nedovoljno točnih evidencija katastra i zemljišne knjige, nesklada stvarnog stanja s postojećim evidencijama te mnogobrojni neriješeni imovinsko-pravni odnosi koji nositeljima prava otežavaju upravljanje nekretninama u njihovom vlasništvu.

Postupak izmjere je besplatan za sve građane. Ukoliko ima potrebe, svoje vlasništvo možete okrupniti, otparcelirati, podijeliti nasljednicima kroz ovaj postupak. Tvrtka izvođač imati će i svoj ured u Voćinu u cilju što bolje komunikacije i suradnje s Vama nositeljima prava na nekretninama.

Stoga, povodom početka postupka katastarske izmjere, Državna geodetska uprava, Područni ured za katastar Virovitica i tvrtka Geoprem d.o.o. iz Osijeka kao izvođač pozivaju sve nositelje prava na katastarskim česticama na području katastarske općine Voćin da sudjeluju na Javnoj tribini koja će u prostoru Hrvatskog doma u Voćinu biti održana u utorak 24.01.2023 s početkom u 17:00 sati. Uz predstavnike Državne geodetske uprave i Općine Voćin, na Javnoj tribini će sudjelovati i predstavnici izvođača radova.

Na javnoj tribini će korisnici biti pobliže upoznati o samoj katastarskoj izmjeri, mogućnostima, pravima i obvezama nositelja prava na katastarskim česticama, tijeku radova na katastarskoj izmjeri kao i svim drugim eventualnim pitanjima i nejasnoćama.

Obuhvat područja izmjere pogledajte na karti u prilogu.