U Voćinu održano mežuškolsko natjecanje mladih Crvenog križa: Najbolji učenici OŠ Voćin i SŠ Marka Marulića Slatina

U subotu, 7. ožujka, u Osnovnoj školi Voćin je održano međuškolsko natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa i praktičnom pružanju prve pomoći.

Natjecanje je otvorio načelnik Općine Voćin Predrag Filić nakon hrvatske himne u izvedbi učenika koje je pripremila vjeroučiteljica Tereza Dokić.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz 5 matičnih osnovnih škola (Mikleuš, Nova Bukovica, Voćin i dvije iz Slatine), te dvije ekipe srednjih škola iz Slatine. Učenike su pripremali njihovi mentori (učitelji i profesori). U kategoriji podmlatka najbolje rezultate pokazali su, po prvi put, učenici OŠ Voćin s mentoricom Martinom Vukičević, a u kategoriji mladeži učenici SŠ Marka Marulića Slatina s mentoricom Mirjanom Drenski.

Crveni križ Slatina zahvalan je svima koji su doprinijeli ovom uspješnom natjecanju, a to su, u prvom redu učenici i mentori koji su sudjelovali, organizatoru OŠ Voćin i ravnateljici Ines Gužvić, liječniku sudcu na radilištima dr. Ivici Fotezu, šminkerici za realistični prikaz ozljeda Ani Bičanić, kuharicama i svima ostalima.

Obje pobjedničke ekipe natjecat će se na međužupanijskom natjecanju Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije u Našicama 4. travnja.Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa u neovisnoj Republici Hrvatskoj traju 25 godina, od 1996., a slatinske ekipe mladeži i podmlatka sudjelovale su do sada na 14 državnih natjecanja. (www.icv.hr, adf; V. Jelenčić)

U Voćinu održano mežuškolsko natjecanje mladih Crvenog križa: Najbolji učenici OŠ Voćin i SŠ Marka Marulića Slatina