U tijeku izbor najuređenije okućnice “Najljepši na Vratima Papuka” na području Voćina

Foto: Freepik

Turistička zajednica područja Vrata Papuka raspisala je izbor za najuređeniju okućnicu na području općina Čačinci i Voćin, kako bi motivirala mještane na što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa radi povećanja opće kvalitete životnog prostora te očuvanja i zaštite okoliša na području djelovanja turističke zajednice.

Izbor za najuređeniju okućnicu provodi se u kategoriji Privatna kuća, a ocjenjivanje obuhvaća cvjetnost i hortikulturno uređenje, točnije cjelogodišnje održavanje, raznovrsnost bilja i originalnost uređenja te opći dojam, što podrazumjeva uređenost fasade i okoliša i utjecaj na izgled ulice.

Nagrada za najuređeniju okućnicu iznosi 150 eura za 1. mjesto, za 2. 100 eura i za 3. 50 eura.

Prijave traju do 16. lipnja, a dostavljaju se u Turistički ured Turističke zajednice područja Vrata Papuka u Čačincima, putem pošte ili e-maila. (Turistička zajednica područja Vrata Papuka, Trg kardinala Franje Kuharića 2 33514 Čačinci ili na e-mail: info@tzp-vratapapuka.hr)

Povjerenstvo će po pristiglim prijavama izvršiti obilazak i ocjenjivanje, a pravo prijave imaju svi mještani općina Čačinci i Voćin, s pripadajućim naseljima. Iz Turističke zajednice naglašavaju kako je u prijavi potrebno navesti ime i prezime vlasnika, broj telefona i adresu objekta te kako će rezultati izbora biti objavljeni na službenoj web stranici Turističke zajednice područja Vrata Papuka, a dodjela priznanja bit će upriličena 24. lipnja u Voćinu.

(www.icv.hr, vg)