Proračun za 2024. najveći je u povijesti općine, iznosi 7,1 milijuna eura

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Voćin jednoglasno je usvojen proračun za 2024. godinu u ukupnom iznosu 7.157.438,49 eura.

Ovaj, najveći proračun u povijesti općine Voćin donesen je zahvaljujući projektima koji Općinu očekuju u 2024. godini, od kojih su najznačajniji: rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac – “Izgradnja i opremanje građevine poslovne namjene ugostiteljske djelatnosti, restoran”, “Izgradnja i opremanje centra za starije osobe”, “Projektiranje i građenje širokopojasnog pristupa internetu na području općine Voćin”.

Projekt Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac – “Izgradnja i opremanje građevine poslovne namjene ugostiteljske djelatnosti, restoran” sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prema Programu podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Projekt “Izgradnja i opremanje centra za starije osobe” u 100-postotnom iznosu financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt “Projektiranje i građenju širokopojasnog pristupa internetu na području općine Voćin” financira Općina Voćin.

Tu su još i drugi projekti koje Općina Voćin planira provesti u 2024. godini: “Održavanje postojeće građevine – nerazvrstana cesta Prebenda u naselju Voćin”, ”Revitalizacija i uređenje javnih zelenih površina (Veliki park)”, “Rekonstrukcija sportskog igrališta u Ćeralijama”, “Izgradnja pješačke staze u Ulici Petra Preradovića u naselju Ćeralije”, “Rekonstrukcija javne rasvjete u naselju Voćin, Ulice; Prebenda, Vukovarska, Vinkovačka, Prosinačkih žrtava i N.Š. Zrinski” te mnogi manji.

(www.icv.hr, adf, Općina Voćin)