Obavijest o čipiranju spremnika za miješani komunalni otpad na području Općine Voćin

Tvrtka EKO-FLOR PLUS d.o.o. od 16. do 19 listopada provesti će postupak čipiranja (označavanja) spremnika za miješani komunalni otpad, izvijestili su iz Općine Voćin.

Spremnici za odlaganje miješanog komunalnog otpada obilježavati će se RFID čipovima kako bi se javna usluga prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada mogla obračunavati po količini otpada, odnosno prema volumenu spremnika i broju pražnjenja spremnika miješanog komunalnog otpada sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom (NN 84/2021).

– Nažalost nismo u mogućnosti definirati raspored označavanja spremnika po naseljima, stoga naglašavamo važnost odlaganja spremnika na mjestu preuzimanja komunalnog otpada u navedenom terminu označavanja, odnosno u sva četiri dana, kako bi bili što dostupniji našim djelatnicima- istaknuli su.

Pored RFID čipa, koji će biti utisnut u gornji lijevi rub spremnika, spremnik će dodatno biti označen naljepnicom na kojoj će biti naznačen ID korisnika, adresa i šifra obračunskog mjesta te pripadajući barkod.

(www.icv.hr, Općina Voćin)