Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Voćinu: Denis Delić krv darovao 117. put

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina jučer (četvrtak) je bilo organizator 6. ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja je provedena u Voćinu. U ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, krv je darivalo 32 darivatelja.

Od svih šest akcija provedenih ove godine, krv je ukupno darivalo 246 osoba, od čega 198 muškaraca i 48 žena. Zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 18 darivatelja, a krv je po prvi put darivalo 9 darivatelja.

– Ovo je tradicionalna josipovska akcija povodom blagdana sv. Josipa, zaštitnika Slatine, ali i cijele Hrvatske. Zato je Crveni križ Slatina pripremio malo svečaniji zahvalni obrok za darivatelje. Na akciji je sudjelovao i Denis Delić, rođen 1962. godine iz Pčelića koji je darovao krv 117. put. On je predsjednik županijskog Kluba 100+, darivatelja krvi koji su dali krv 100 i više puta. U ovom klubu upisano je 38 darivatelja krvi iz cijele Virovitičko-podravske županije, od kojih je devet žena – rekao je ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području četiri slavonske županije. (www.icv.hr, adf, CK Slatina)