13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj u ponedjeljak 13. prosinca

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak, 13. prosinca, organizira 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj. Tom će prigodom biti obilježena i 30. obljetnica masakra nad 47 civilnih žrtava koje su četnici okrutno pobili 13. prosinca 1991. godine u Voćinu.

13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj bit će održano pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije i Općine Voćin.

Program započinje u 9:45 sati kada se očekuje početak hodočašća, u 11 sati održat će se pokorničko-molitvena procesija s Prebende do Svetišta Gospe Voćinske, u 12 sati služit će se sveta misa, dok je za 13:20 sati predviđena komemoracija i polaganje vijenaca kod spomenika u središtu Voćina.

– Poradi što kvalitetnije provedbe 13. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, pozivamo sve zainteresirane građene Slatine i prigradskih naselja, kao i stanovnike općina Čađavica, Sopje, Nova Bukovica i Mikleuš, da se zbog organiziranja prijevoza jave u ured Udruge HVIDR-a Slatina na broj telefona 033/551-295 kako bi osigurali dovoljan broj prijevoznih sredstava. Također, sve dodatne informacije možete dobiti na isti broj telefona- poručio je predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, Mato Bubaš.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)